"İnsanların büyümesine (gelişmesine) yardım etmek,
hayatın en büyük neşesi haline gelebilir."
Alan Loy McGinnis

 


Sibel Doğan

8 yaşından itibaren büyüyünce ‘yazar’ olacağını, öyle ev işleriyle meşgul edilmemesi gerektiğini söyleyip durdu. Sonra hayat onu, Sosyal Bilimler okutarak idolü olan dayısının peşinden gazeteciliğe itti. Uzun yıllar muhabirlik, radyo-TV programcılığı ve yöneticilikleri yaparken çeşitli -Notos edebiyat gibi- dergilerde ve Cumhuriyet, Radikal, Dünya gazetelerinin kitap eklerinde yazıları yayımlandı. (İnternet o zamanlar cızırtılı olduğu için Google aramalarında çıkmamasına hayıflanmalı mı bilememekte ancak arama yapılırsa son birkaç yazısı ve röportajına denk gelmeniz olası...) Aynı dergide öyküsü yayımlanan Yaşar Kemal’in, öyküsünü okuduktan sonra “Kim bu kız?” diye sorması üzerine şımarıp “Aşk Öyküleri” ve “Kadın Öyküleri” derleme kitaplarında öykülerini kitaplaştırdı.
 

Dahi Çocuklar - Kurşun Kalem’le birlikte, “Şeker Portakalı’ndan Grimm Masalları”nı derleyip sesli set halinde yayımladı. Hayat boyu eğitim anlayışıyla İstanbul Üniversitesi Çocuk Gelişimi Lisans eğitimini tamamladı. Merkezi Münih’te bulunan Viva Coaching & Therapy Enstitüde’de Eğiticinin Eğitimi, Kuantum Practitioner ve Master, NLP Practitioner ve Master, Profesyonel Koçluk eğitimleri aldı ve Avrupa ve Türkiye’de bu alanlarda eğitimler verdi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa’da birincilikle tamamladığı Aile Danışmanlığı eğitimiyle birlikte kendini tamamen çocuklara ve anne babalara, anne baba adaylarına, aileye, dolayısıyla topluma adadı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle hazırladığı “Kendini Bilen Bilge Nesil Projesi”nin Aile Danışmanı ve Eğitmeni olarak bir yıl boyunca (yaklaşık 600 saat) 50 çocuğun ve ailesinin hayatına dokundu.
 

Altınbaş Üniversitesi’nden aldığı Sanat Terapi eğitimleriyle grup terapileri de yapmakta olan Sibel Doğan ayrıca, Aile Danışmanlığı uzmanlığına Aile Dizimi çalışmalarını harmanlamıştır.
 

Alan Loy McGinnis’ten aldığı ilhamla; “İnsanların büyümesine (gelişmesine) yardım etmek, hayatın en büyük neşesi haline gelebilir.” ifadesini diline pelesenk etmiş ve bunu da danışanlarına yüzlerce saatlik deneyimiyle yansıtmayı başarmıştır.